Mød Medarbejderne

Animalsk produktion
Planter og miljø
Økonomi
Økonomi
Økonomi

Katrine, 26 år

Kvægkonsulent, cand.scient.

Det bedste ved mit job er at være ude hos kunderne, hvor jeg kan bruge min faglige viden til optimering af deres produktion. Landmændene er super skarpe, og de har ofte stor erfaring, så man skal stå tidligt op for at kunne følge med. Det kan nogle gange være en udfordring at motivere dem til at ændre deres rutiner, men som regel synes de også, det er spændende, at jeg kan koble deres årelange erfaring med min teoretiske tilgang. For mig handler det om at læse deres personlighed og servere den faglige viden på en måde, så de tager den til sig. 

Mit arbejde er meget afvekslende. Den ene dag sidder jeg med til møde i banken, fordi min viden har indflydelse på økonomien i kundens virksomhed. Den næste dag er jeg måske ude på en gård, hvor der er behov for små staldtips og praktiske råd om pasning af køerne, så de yder mest muligt. 

På kontoret arbejder jeg sammen med de andre faggrupper i virksomheden. Det kan f.eks. være økonomer, der har en helt anden tilgang til kunderne, end jeg har. Det er spændende at sparre med de andre – og så betyder det også, at jeg kommer tæt på flere af mine kollegaer. 

Jeg tror faktisk, at noget af det vigtigste, vi kan tilbyde vores kunder i dag, er vores tværfaglige samarbejde. Det giver de bedste resultater. Landbrug er jo ligesom alle andre store virksomheder. Det handler om at optimere produktionen og sikre en god økonomi.”Faglig viden skal serveres rigtigt”

Emil, 29 år

Planteavlskonsulent, cand.agro.
Mit job er en kombination af almindelige konsulentopgaver og projektarbejde, hvor jeg arbejder med at implementere IPM i roedyrkningen. Jeg ser bl.a. på, hvordan man kan håndtere ukrudt- og sygdomsbekæmpelse bedre og reducere mængden af sprøjtemidler. Jeg elsker mit job, fordi det indeholder lige dele faglig udfordring og personkontakt, og det er vigtigt for mig.
 
Projektarbejdet giver mig en masse ny viden, som jeg bruger, når jeg skriver artikler til f.eks. landbrugsmagasiner. Det giver også noget at tale om, når jeg er ude på konsulentbesøg hos landmændene.

Landmændene har rigtig mange regler at holde styr på, så de er utroligt glade for vores hjælp. Jeg føler, at vi som konsulenter er godt klædt på. Den daglige sparring med kollegaerne giver mange faglige input. Og så har vi fine muligheder for at holde os opdateret via kurser og seminarer, så man løbende udvikler sig fagligt. 

Jeg kan godt lide kombinationen af det lidt nørdede og den daglige kontakt med kunderne. Det er sjovt at være ude hos landmændene, fordi man møder så mange forskellige personlighedstyper. Det betyder også, at der stort set ikke er to dage, der er ens.
”Ikke to dage er ens”

Rikke, 27 år

Analytiker, cand.scient.oecon.

Når jeg står over for hundrede mand og forklarer dem, hvordan verdensøkonomien har indflydelse på deres kornpriser. Eller når en kunde skal investere flere hundrede tusinde, og det er mig, der siger: "Nu trykker vi på knappen!" Så kan jeg godt mærke, at jeg er gået fra studerende til "voksen". Jobbet har udviklet mig meget både på det faglige og på det personlige plan. Jeg er blevet meget mere selvstændig – og det er gået hurtigt.

I det daglige arbejde bruger jeg meget af det, jeg lærte på studiet. Det kan være i forbindelse med finansiering, renteberegninger og forecasts på råvarer. Men jeg laver også helt nye ting. F.eks. skriver jeg en del. Det kan være artikler til fagblade, markedsopdateringer og forhandlingsbreve. Første gang jeg fik en artikel i Jyllands Posten, blev jeg ret stolt.

Jeg er rigtig glad for min arbejdsplads og mine kollegaer. Vi har det sjovt, og der er også tid til at tage en snak over en kop kaffe. Mindst en gang om ugen spiser vi morgenmad sammen.

Som analytiker arbejder jeg inden for et meget specialiseret område, hvor det er vigtigt at være opdateret på den nyeste viden. Heldigvis er der stor forståelse for det på min arbejdsplads. Jeg skal bare pege på de kurser, jeg gerne vil deltage i. Fx er jeg certificeret ved Finanstilsynet. Det du brænder for, kan du få lov til.”Det du brænder for, kan du få lov til”

Line, 25 år

Økonomikonsulent, professionsbachelor i finans

Jeg blev kastet ud i opgaverne fra starten og fik selv lov til at prøve kræfter med fx budgetterne. Det er langt sjovere, end hvis der står en og kigger dig over skulderen hele tiden. Det betød også, at jeg hurtigt fik ansvaret for mine egne kunder. 

Lige nu er vi i gang med at implementere et nyt regnskabsprogram, hvor vi yder support ude hos kunderne. Første gang, jeg skulle ud på besøg, havde jeg sommerfugle i maven. Jeg var i tvivl om, hvor jeg skulle starte og begynde, og nogle kunder skulle da også lige prøve mig lidt af, fordi jeg var ny. Men nu kører det bare. 

I fritiden er jeg dommer i håndboldligaen, og selvom det ligger langt fra mit arbejde, så bruger jeg meget af det, jeg har lært på banen, når jeg møder kunderne. Hvordan står de med armene? Bliver de stående i døren, eller kommer de ud og begynder at snakke med det samme? Det giver mig lynhurtigt et billede af, hvem personen er. 

Selvom det kun er et år siden, jeg blev færdig med min uddannelse, er jeg allerede i gang med et trainee-forløb, hvor jeg har en mentor og skal på skole otte gange om året. På længere sigt vil jeg gerne uddanne mig til cand.merc.aud., og det har jeg mulighed for at gøre i kombination med mit arbejde her. Jeg synes, det er super positivt, at der er så meget fokus på videreuddannelse. Så det gælder bare om at gribe bolden, når den bliver kastet til en. 

”Det gælder om at gribe bolden”

Louise, 28 år

Driftsøkonom, cand.agro., (HD-R)
Kort fortalt er det mig, der regner på, om drømmene kan blive til virkelighed. Det kan være, at jeg er ude ved en kunde, der vil købe en ny gård, mere jord eller bygge et nyt hus til familien. Så jeg lægger budgetter og laver investeringsberegninger og forklarer, hvad tallene siger. Det betyder også, at det er min opgave at komme med både de gode og de knap så gode nyheder til kunderne. 

Det kan godt give lidt sved på panden at stå med vigtige beslutninger, der har stor betydning for andre mennesker. Derfor er det godt, at vi arbejder sammen på tværs af faggrupperne, så der kommer flere øjne på. Man kan jo ikke vide alt. 

Jeg har for nyligt gennemført en intern konsulentuddannelse, hvor vi lærte om forskellige personprofiler og coaching. Det er vigtigt, for selv om jeg sidder meget med budgetter og beregninger, så handler mit job også om mennesker. Hver eneste dag møder jeg mange forskellige mennesker – også mennesker i krise. Så det er ikke altid ”agronom-Louise”, de har brug for. Nogle gange er der også rigtig meget brug for ”bare” Louise.
”Nogle gange er der bare brug for mennesket Louise”